Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce fostul presedinte al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de luare de mita.
Dr
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce fostul presedinte al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de luare de mita.
Dragomir s-a prezentat ieri la Parchet pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.
Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva presedintelui LPF in data de 23 noiembrie, acesta fiind acuzat de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. "Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in cursul anului 2001, Dragomir Dumitru, in baza unei intelegeri prealabile a primit de la un mituitor o suprafata de teren amplasata in Bucuresti, de aproximativ 350 mp care la acea data valora aproape 30.000 USD, iar in prezent 170.000 euro. In schimb, in calitate de presedinte al LPF, invinuitul a acceptat ca LPF sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat (incalcand dispozitiile statutare) o suprafata de 1500 mp teren la suma de 350.000 USD, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data. Pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, invinuitul Dragomir Dumitru, prin intermediul unui apropiat, a trecut suprafata respectiva, in anul 2004 in proprietatea unei societati comerciale apartinand fiului sau", se precizeaza intr-un comunicat al DNA. Procurorii au dispus masura sechestrului asiguratoriu asupra terenului respectiv.
"Niste aberatii"
Dumitru Dragomir a declarat, contactat de ZIUA, ca nu se simte vinovat de nimic si ca a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri in urma unei reclamatii facute de Constantin Iacov. "Nu vreau sa fac un caz Elodia din asta. Pai ce, daca te cheama la DNA asta inseamna ca esti si vinovat? Iacov, acum vreun an de zile mi-a facut reclamatie pentru ca i-am zis ca este escroc. Iar apoi mi-a facut hartie la DNA si acum DNA-ul isi face datoria. Foarte bine face, sa-si faca datoria. Pe mine m-au chemat si mi-au spus ca Iacov a facut o plangere si ca trebuie sa ma audieze. Sunt mai multi care vor fi chemati, nu numai eu. Si Gino Iorgulescu, si Robi Urs. Procurorii trebuie sa-si faca datoria. Am cerut procurorului sa faca ancheta la sange. Si daca e adevarat ce spune Iacov, sa-mi dea 400 de ani de puscarie. Si daca nu e adevarat sa-i dea lui patru luni. Procurorii au declaratiile lui Iacov si a fostei mele juriste, pe care am dat-o afara. Dar nu e nimic adevarat, sunt numai prostii. Ce, sunt vinovat daca am fost pus sub invinuire? Doar nu procurorii ma condamna. Procurorul a avut niste informatii de la mine de la liga neconforme cu realitatea. Acuzatiile sunt niste aberatii", a declarat Dragomir. In luna iunie a anului 2006, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat pe Dumitru Dragomir de luare de mita, in legatura cu terenul pe care a fost construit sediul ligii, la un pret de patru ori mai mare decat era normal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.