In septembrie 2007, Veronica Brumaru a fost numita director al DSV Ilfov, desi are un dosar penal pe rol pentru abuz in serviciu.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Ilfov, Veronica Brumaru, a fost repus pe functie in luna septembrie de secretarul de stat Radu Roatis, presedintele ANSVSA, desi ea este cercetata penal de Parchetul Sectorului 3 in legatura cu achizitia presupus ilegala a unui program de contabilitate. Ea a fost suspendata din functie in 2005, in urma altui dosar penal, legat tot de achizitii publice, dar a fost scoasa anul acesta de sub urmarire penala si apoi repusa in functie.

Medicii Ionel Dobre si Florin Bradateanu, de la DSV Ilfov, sustin ca l-au informat pe secretarul de stat Roatis, la momentul numirii Veronicai Brumaru, ca aceasta este in continuare urmarita penal, dar spun ca au fost ignorati. Ei l-au sesizat ieri si pe Eugen Coifan, vicepresedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Coifan a declarat pentru Cotidianul ca a inaintat directiei juridice a Agentiei sesizarea celor doi, dar nu crede ca ar fi vreo problema ca un urmarit penal sa ocupe o functie de conducere. „Am discutat cu cei de la politie si mi-au spus ca doamna Brumaru nu mai poate influenta cercetarile din pozitia pe care o ocupa", a explicat el.

In replica, Veronica Brumaru a explicat ca repunerea ei in functie, decisa in instanta, nu mai poate influenta ancheta procurorilor. „Am fost suspendata doi ani si jumatate, deci n-aveam cum sa influentez cercetarile", a spus Brumaru. Ea a adaugat ca in 2005 a inceput urmarirea penala impotriva majoritatii directorilor DSV din tara, dar au fost suspendati doar citiva din functii. Legea privind Statutul functionarilor publici a fost modificata anul acesta in sensul ca acestia trebuie suspendati din functiile de conducere doar la trimiterea lor in judecata, nu din momentul inceperii urmaririi penale, cum era pina acum.