Liderul PLD Theodor Stolojan a declarat la finalul intalnirii conducerilor PLD si PD, c` ceea ce au decis cele dou` partide nu este a€žo fuziune, ci formarea unui nou partid, Partidul Democrat Liberal", precizand c` nu se pune problema s` candideze la sefia acestui partid, pentru c` a€žeste prematur".

Intalnirea conducerilor PD si PLD a avut loc la sediul central al Partidului Democrat din Aleea Modrogan, discutiile incepand in jurul orei 10:30 si terminandu-se la ora 12:30.

La finalul intalnirii, presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat c` discutiile au avut ca subiect preg`tirea celor dou` sedinte ale conducerii PD si PLD, care vor avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului, si in cadrul c`rora, liderii din teritoriu vor fi anuntati cu privire la formarea noului partid.

a€žAst`zi am discutat despre preg`tirea celor dou` evenimente, convocarea celor dou` structuri ale celor dou` partide, pentru maine", a spus Stolojan, care a ar`tat c` discutiile dintre PD si PLD, privind formarea unui nou partid, au avut loc a€žde foarte mult` vreme" dar au fost oprite in momentul intr`rii in campania electoral` pentru euroalegeri.

a€žDup` cum v-am spus, discutiile acestea le-am avut de foarte mult` vreme, ne-am oprit pe perioada campaniei electorale. Am declarat atunci c` imediat dup` alegerile pentru PE, vom relua aceste discutii si este ceea ce am f`cut", a ar`tat Stolojan.

Liderul PLD a tinut s` precizeze c` ceea ce au decis cele dou` formatiuni nu este a€žo fuziune, ci crearea unui nou partid, Partidul Democrat Liberal", si a ad`ugat c` nu poate vorbi despre formula juridic` a acestui nou partid, pan` cand nu este prezentat` in forurile de conducere.

a€žNu este o fuziune, este formarea unui nou partid in Romania, Partidul Democrat Liberal. Nu putem discuta cu dumneavoastr` (despre formula juridic` a acestei formatiuni - n.r.) inainte de a discuta cu organismele noastre de conducere, c`rora le vom prezenta diferite variante", a spus liderul PLD.

Intrebat dac` va candida la congresul de constituire a noii formatiuni la functia de presedinte, Theodor Stolojan a spus:  a€žNu se discut` asa ceva, este prematur".

Si in ceea ce priveste ponderea pe care cele dou` partide o vor avea in noul partid, Stolojan a fost reticent, declarand: a€žVom vedea, vom discuta".

a€žMaine, organismele de conducere vor convoca si congresele celor dou` partide, in luna ianuarie", a mai ar`tat acesta.

Intrebat dac` vor exista nemultumiri in urma acestei decizii, Theodor Stolojan a precizat c`, atunci cand se produc asemnenea fenomene, sunt si nemultumiri.

a€žImportant este scopul pe care il urm`rim, iar scopul este unul singur, si anume ca Romania s` aib` o guvernare eficient`, competet` si stabil`, in folosul oamenilor, si nu un guvern corupt si incompetent, cum vedeti", a a`ugat el.

La intalnirea PD- PLD au participat presedintele PLD Theodor Stolojan, presedintele executiv Gheorghe Flutur, vicepresedintii Florin Popescu, Raluca Turcan, Gabriel Sandu, dar si primarul de la Piatra-Neamt, Gheorghe {tefan, iar din partea democratilor, liderul PD, Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Elena Udrea, vicerpresedintele Cezar Preda si senatorul Radu Berceanu.Mediafax