TUN IMOBILIAR - Padurea Baneasa, impartita in mai multe zone de interese
Pe terenul pe care se intinde Restaurantul Privighetorilor, lipit de Gradina Zoologica din Padurea Baneasa, va fi construit un cartier de vile de lux. Conducerea
TUN IMOBILIAR - Padurea Baneasa, impartita in mai multe zone de interese
Pe terenul pe care se intinde Restaurantul Privighetorilor, lipit de Gradina Zoologica din Padurea Baneasa, va fi construit un cartier de vile de lux. Conducerea Parcului Zoo a fost sunata de investitori si intrebata cand vor fi mutate animalele, viitorii proprietari fiind interesati direct de acest lucru.  
Nimic nu este intamplator pe lumea asta, asa cum nu este nici evadarea jaguarului din Gradina Zoologica, incident in jurul caruia Politia a demarat o ancheta. Intamplatoare nu sunt nici anunturile facute de diferiti investitori cu privire la construirea unor cartiere de lux chiar in padure. Cel mai proaspat anunt a fost facut de proprietarii restaurantului Privighetorilor, situat langa Gradina Zoologica din Padurea Baneasa. Terenul cu pricina a fost revendicat si castigat in instanta, imediat proprietarii au vandut restaurantul si parculetul din zona unor afaceristi din domeniul imobiliar. "M-a sunat o doamna de la firma Cordia si m-a intrebat cand va fi mutata Gradina Zoologica pentru ca pe spatiul restaurantului Privighetorilor va fi ridicat un cartier de vile si viitorii proprietari vor sa stie exact acest lucru. I-am spus ca gradina nu va fi inchisa sub nici o forma. Apoi am trimis-o la Primaria Capitalei pentru a stabili clar zonele care delimiteaza Gradina de restaurant", ne-a spus Anca Oprea, directorul Gradinii Zoologice care pentru moment este inchisa pana la finalizarea anchetei.   INTERESE. Multi vor ca Parcul Zoo sa fie definitiv inchis si in scurt timp mutat pentru ca terenul pe care se afla sa fie repede curatat si transformat evident in cartier rezidential.  Desfiintarea Restaurantului Privighetorilor si a parculetului din imediata apropiere nu face decat sa forteze si mai mult acest lucru. Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca 20.000 de metri patrati din Gradina Zoologica au fost revendicati de familiile Gressian si Filipoiu din totalul de 60.000. Comisia din cadrul Primariei Capitalei care aplica Legea 10 a dat masuri reparatorii proprietarilor, insa acestea au fost atacate in instanta, acum existand un proces pe rol. Un alt ansamblu rezidential, desenat tot in Padurea Baneasa, este pe punctul de a fi demarat. Jurnalul National a relatat cum un proiect imobiliar, culmea care se numeste ironic "ZONA VERDE", intins pe o suprafata de 20 de hectare din Baneasa, asteapta avizele de mediu. Firma care a intocmit studiul fiind a Sulfinei Barbu si a lui Silvian Ionescu.   monica.andrei@jurnalul.ro   Safari Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, ne-a declarat ca are planuri mari cu Gradina Zoologica, sub nici o forma nu se pune problema desfiintarii, in ciuda atator interese imobiliare. "Am pus pe hartie deja un proiect care se refera la incadrarea intregii Paduri Baneasa la capitolul zona protejata a Capitalei. Vreau sa reamenajez toata zona verde, in aceste zile voi discuta cu cei de la Romsilva pentru a pune la punct acest lucru", ne-a declarat Murgeanu. Unul dintre planurile municipalitatii este organizarea unui Safari in Padurea Baneasa pe o suprafata de 150 de hectare. De asemenea, si Adriean Videanu le-a promis bucurestenilor ca atat timp cat va fi primar general nu va permite desfiintarea parcului Zoo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.