Pe 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat achitarea maresalului Ion Antonescu si a lui Gheorghe Alexianu de acuzatia de crime de razboi. Decizia a fost atacata la ICCJ dupa ce a provocat reactia vehementa a Rusei si a autoritatilor comu
Pe 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat achitarea maresalului Ion Antonescu si a lui Gheorghe Alexianu de acuzatia de crime de razboi. Decizia a fost atacata la ICCJ dupa ce a provocat reactia vehementa a Rusei si a autoritatilor comuniste de la Chisinau. Magistratii ICCJ au decis ca procesul sa fie reluat astazi pentru a le permite avocatilor lui Sorin Alexianu, fiul fostului guvernator al Transnistriei, Gheorghe Alexianu, sa depuna o serie de acte la dosar, printre care si o corespondenta intre Adolf Hitler si regele Carol al II-lea. Mircea Druc va cere azi un proces echitabil in numele "tuturor basarabenilor, nord-bucovinenilor si hertenilor, indiferent de etnie; celor care au cunoscut pe viu teroarea rosie, deznationalizarea brutala in perioada 1940-1951; in numele celor peste 200 de mii de basarabeni decedati in timpul foametei provocate de autoritatile sovietice (1946-1947); victimelor colectivizarii fortate a taranilor basarabeni si nord-bucovineni (1944, 1949, 1951); in numele celor 11.212 familii de basarabeni deportate in Siberia si Extremul Orient". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.