Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a initiat o serie de masuri prin intermediul Comitetului pentru probleme
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a initiat o serie de masuri prin intermediul Comitetului pentru probleme de munca si resurse umane pentru prevenirea migratiei masive, estimata in prezent la 20% din forta de munca. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a atras atentia ca Romania se afla abia la inceputul unei crize pe piata muncii, dar care se poate adanci pe fondul declinului demografic inregistrat in tara noastra. In prezent, ministerul, prin Agentia de Ocupare a Fortei de Munca (AOFM), deruleaza o ancheta de evaluare a deficitului de pe piata fortei de munca la nivel judetean, pentru o imagine realista a situatiei. Prezent la masa rotunda organizata de AmCham Romania, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a lansat participantilor invitatia de a fructifica oportunitatile de implicare oferite de minister prin platformele existente, comisiile sectoriale, organizate la nivel judetean, si comitetele regionale, ce analizeaza si inainteaza Guvernului spre aprobare cifrele de scolarizare si structurile de specializare anuale. La nivelul invatamantului superior, companiile au fost incurajate sa dezvolte parteneriate direct cu universitatile, fie in sensul unor programe de studii postuniversitare, fie prin programe de practica, contribuind astfel la pregatirea adecvata a studentilor pentru a face fata cerintelor viitorilor angajatori. Contributia concreta a ministerului in directia corelarii cu cerintele pietei de munca va fi avantajarea a doua domenii principale in structura specializarilor in anii urmatori: domeniul tehnic si cel al stiintelor exacte. AmCham este una dintre cele 105 Camere de Comert Americane din 91 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, AmCham Romania numara aproximativ 260 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii nonguvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.