Perioada sarbatorilor de iarna poate fi una stresanta, mai ales pentru Mos Craciun, care trebuie sa se deplaseze cu renii sai la viteza de 5.800 de kilometri pe secunda pentru a putea aduce cadouri copiilor din lumea intreaga. VITEZOMAN. Intre 24
Perioada sarbatorilor de iarna poate fi una stresanta, mai ales pentru Mos Craciun, care trebuie sa se deplaseze cu renii sai la viteza de 5.800 de kilometri pe secunda pentru a putea aduce cadouri copiilor din lumea intreaga. VITEZOMAN. Intre 24 si 25 decembrie, Mos Craciun trebuie sa faca 2,5 miliarde de opriri, daca se porneste de la principiul ca toti copiii, de toate religiile, trebuie sa primeasca daruri, a explicat Anders Larsson, de la compania de consultanta in inginerie Sweco. "Am estimat ca exista 48 de locuitori pe kilometru patrat de planeta si ca locuintele se afla la, in medie, 20 de metri distanta una de cealalta. Deci, daca Mos Craciun pleaca din Kargaztan si calatoreste in sensul invers celui de rotatie a Pamantului, acesta are nevoie de 48 de ore pentru a depune toate cadourile", a spus acesta. Daca traditia vrea ca Mos Craciun sa locuiasca la Polul Nord, mai multe orase nordice isi disputa titlul de resedinta oficiala a acestuia, printre care si Rovaniemi, din Finlanda. Dar, potrivit studiului realizat de Sweco, Mos Craciun ar reusi sa faca toate drumurile la viteza optima si in timpul cel mai scurt doar daca ar locui in Kargastan, Asia Centrala. "Dispune de 34 microsecunde pentru fiecare oprire", adica pentru a aluneca pe semineu, depune pachetele si pleca repede cu sania sa. Potrivit unui alt studiu care circula pe internet, atelajul lui Mos Craciun, incarcat cu tone de cadouri si circuland cu o viteza supersonica, este condamnat sa dispara in flacari si sa se dezintegreze in 4,26 miimi de secunda din cauza rezistentei aerului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.