Iuliu Winkler si-a inaintat sambata, 1 decembrie, demisia din functia de ministru al Comunicatiilor. Winkler a dat postul din Executiv pe un loc de europarlamentar. Decizia ministrului UNMR vine dupa ce senatorul Frunda Gyorgy, primul pe lista Uniuni
Iuliu Winkler si-a inaintat sambata, 1 decembrie, demisia din functia de ministru al Comunicatiilor. Winkler a dat postul din Executiv pe un loc de europarlamentar. Decizia ministrului UNMR vine dupa ce senatorul Frunda Gyorgy, primul pe lista Uniunii pentru Parlamentul European, a anuntat ca se retrage de pe aceasta lista. "Mi s-a propus din partea grupului meu (Partidul Popular European - n.r.) postul de presedinte al Comisiei juridice la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Decizia la nivelul conducerii PPE se va lua marti", a explicat Frunda. In aceste conditii, alaturi de Sogor Csaba (locul 2), in PE va intra Iuliu Winkler (locul 3 pe aceeasi lista). Fostul ministru a declarat ca persoana care va prelua conducerea MCTI va fi nominalizata cel mai probabil saptamana viitoare de catre conducerea UDMR. Conducerea UDMR nu a discutat pana in acest moment cine il va inlocui pe Iuliu Winkler la conducerea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, a declarat, pentru Mediafax, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.
"Gyorgy Frunda are toate sansele sa ocupe o functie importanta in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei si noi am spus ca o astfel de posibilitate nu trebuie refuzata, ea reprezentand recunoasterea activitatii si muncii depuse de senatorul Gyorgy Frunda", a mai spus Kelemen. Iuliu Winkler a detinut functia de ministru delegat pentru Comert in fostul Executiv, post desfiintat in urma restructurarii Guvernului, si a fost numit in luna aprilie ca secretar de stat la Ministerul pentru IMM-uri. In luna iulie, Winkler a fost nominalizat pentru functia de ministru al Comunicatiilor in locul lui Zsolt Nagy, acuzat atunci de tradare prin transmitere de secrete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.