Referindu-se la recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu privind o eventuala regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul UE, Voronin a acuzat Romania ca, intrand in UE, nutreste visul reunificarii, informeaza Rompr
Referindu-se la recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu privind o eventuala regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul UE, Voronin a acuzat Romania ca, intrand in UE, nutreste visul reunificarii, informeaza Rompres. Dar acest lucru nu se va intampla, a sustinut Voronin, invocand "cei 650 de ani de statalitate moldoveneasca", una dintre ideile promovate obsesiv in ultima vreme de autoritatile comuniste de la Chisinau. "Daca ar fi sa iei in serios Bucurestiul, ar trebui revizuite tratatele dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ceea ce ar insemna o revizuire a intregii Europe, ceea ce ar lovi ca un bumerang insasi Romania", a afirmat liderul de la Chisinau. Atacand si chestiunea reactivarii, de catre BOR, a celor trei eprahii in cadrul Mitropoliei Basarabiei, Voronin a amenintat ca va contesta decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului din 2001 prin care Republica Moldova era obligata sa legalizeze Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Romane, daca aceasta din urma nu revine asupra hotararii de a deschide trei eparhii pe teritoriul care include Moldova si Ucraina. "Nu dorim repetarea situatiei din Kosovo in Moldova. De aceea vom rasturna decizia Curtii de la Strasbourg, daca dezordinea in jurul Mitropoliei Moldovei nu se opreste," a amenintat liderul de la Chisinau, care considera masura BOR drept un atac impotriva statalitatii si suveranitatii Republicii Moldova. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.