Vicepremierul ceh Alexandr Vondra este acuzat de jurnalistii cehi ca a folosit avionul guvernului pentru a asista din tribuna la meciul Steaua-Slavia Praga.

Prezenta vicepremierului ceh Alexandr Vondra in tribunele stadionului Ghencea, la meciul Steaua- Slavia, din grupele Champions League, nu este vazuta cu ochi buni de presa de la Praga. Jurnalistii cehi il acuza pe Vondra ca s-a folosit de avionul special al guvernului pentru a veni la Bucuresti, dupa ce participase la o reuniune regionala la Sofia. Conform soldatilor de la baza Kbely din Praga, care se ocupa de transportul aerian al oficialilor guvernamentali, zborul catre Bucuresti a fost anuntat chiar la Sofia. ,,Am zburat spre Bucuresti - de la o intilnire la Sofia a premierilor din tarile Initiativei Central-Europene. Aici era planificata o intrevedere cu oficialul guvernamental care se ocupa de organizarea summitului NATO din aprilie 2008. Mai mult, am discutat si cu liderul celui mai puternic partid din Parlamentul Romaniei’’, s-a justificat Vondra.

Declaratia vicepremierului ceh este sustinuta si de Ministerul de Externe roman. „Vondra a avut marti o intilnire cu Victor Micula, secretar de stat in Departamentul NATO al MAE, post recent infiintat de Guvern pentru coordonarea organizarii in 2008 a summitului Aliantei Nord-Atlantice. Intrevederea a fost programata cu mult timp inainte, inscriindu-se in cadrul unei serii de consultari comune pe care autoritatile romane le au cu oficiali din alte tari care au gazduit summituri NATO", a spus purtatorul de cuvint al MAE, Ilie Banica. Totodata, ambasadorul Cehiei la Bucuresti, Petr Pokladal, a afirmat ca deplasarea lui Vondra la stadionul din Ghencea a fost stabilita in ultimul moment in contextul trecerii oficialului ceh prin capitala Romaniei.