Firma de imobiliare a omului de afaceri deruleaza mai multe proiecte in afara tarii.

Dezvoltatorul imobiliar Trustee, detinut de omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender, va construi 240 de case unifamiliale in regiunea Macaio de pe coasta de est a Braziliei, a declarat Dan Manolache, presedintele companiei. Proiectul este deja in derulare, pe un teren in suprafata de 500.000 de metri patrati, cumparat de la localnici. „Pretul unei case va fi de 140.000 de euro. Ne adresam clasei medii-superioare si avem deja cereri", a declarat Manolache pentru Cotidianul. Locuintele sint amplasate linga plaja.

El a mai dezvaluit ca terenul nu i-a costat nimic - proprietarului brazilian al terenului nu i s-au oferit bani, ci 10% din sumele incasate dupa vinzarea caselor, iar finantarea propriu-zisa a constructiei este asigurata de o banca locala. Proiectul va fi finalizat in urmatorii trei-patru ani. Compania de constructii este tot una locala. Acesta nu este singurul proiect international al dezvoltatorului. Trustee va realiza in Dubai, Emiratele Arabe Unite, un centru de afaceri de 20 de etaje, finantarea venind tot de la o banca locala. Manolache a spus ca are deja trei clienti, tot din zona.

In acelasi timp, in Romania, grupul imobiliar va construi, in Timisoara, un centru de afaceri care va include un bloc-turn de 200 de metri inaltime, cu 45 de etaje, despre care dezvoltatorul spune ca va fi cea mai inalta cladire din Romania, si care ar putea deveni hotel de lux. „Blocul Teodor (denumirea turnului - n.red.) va costa 50 de milioane de euro, iar finantarea este asigurata de BCR. Suprafata totala a centrului de afaceri va fi de 100.000 de metri patrati, dintre care doar Teodor va avea 50.000. Un chirias al blocului-turn va fi firma Tender SA si mai avem cereri din partea a trei mari lanturi internationale de hoteluri de 5 stele, Marriott, Hilton si Ritz", a spus Manolache. Proiectul va fi finalizat in urmatorii cinci ani.

Strainii ii conduc firmele Firmele din Grupul Energetic Tender vor fi conduse, de la 1 ianuarie 2008, de o companie de management, Vulcan International, infiintata de Ovidiu Tender la Viena. In noua firma vor lucra specialisti austrieci in inginerie si management industrial. „Echipa manageriala austriaca este formata din specialisti foarte buni, care au renuntat la niste locuri de munca sigure pentru a veni la noi. Romanii sint foarte buni, dar probabil ca nu i-am gasit eu", a declarat Ovidiu Tender. Firmele care vor beneficia de managementul Vulcan International sint Vulcan, FECNE, Nuclearmontaj si Nuclearmontaj International, din Bucuresti, si UPRUC, din Fagaras.