Grupul german de utilitati RWE va fi cel de-al saselea partener la construirea gazoductului Nabucco. Potrivit saptamanalului german WirtschaftsWoche, celalalt contracandidat, Gaz de France a fost eliminat din cursa din cauza Turciei. Publicatia germa
Grupul german de utilitati RWE va fi cel de-al saselea partener la construirea gazoductului Nabucco. Potrivit saptamanalului german WirtschaftsWoche, celalalt contracandidat, Gaz de France a fost eliminat din cursa din cauza Turciei. Publicatia germana precizeaza ca Botas, partenerul turc din consortiu, a preferat RWE in defavoarea companiei franceze. Alegerea partenerului turc vine dupa ce Parlamentul francez a adoptat in luna octombrie o lege care interzice negarea "genocidului armean". Ulterior parlamentarii turci s-au intalnit intr-o sesiune speciala pentru a adopta o rezolutie speciala ce condamna proiectul legislativului francez. Jurgen Grossman, directorul general al RWE a precizat in problema controversata a livrarilor de gaze din Iran, ca Nabucco nu trebuie sa preia gaze din aceasta tara. Inaintea sa si cancelarul german Angela Merkel a spus ca Germania nu are de gand sa cumpere cantitati mari de gaze naturale din Iran. Nabucco vizeaza reducerea dependentei energetice a Uniunii Europene fata de Rusia si Gazprom. Conducta are 3.300 kilometri lungime si va trece prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria. Pe langa RWE, ceilalti actionari sunt OMV, MOL, Transgaz, Bulgazgaz si Botas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.