Romania se situeaza pe locul al zecelea in clasamentul Bancii Mondiale dupa sumele trimise in tara de origine de cetatenii care muncesc in strainatate, cu o valoare a remiterilor estimata la 6,8 miliarde dolari in 2007, apropiata de cea a banilor tr
Romania se situeaza pe locul al zecelea in clasamentul Bancii Mondiale dupa sumele trimise in tara de origine de cetatenii care muncesc in strainatate, cu o valoare a remiterilor estimata la 6,8 miliarde dolari in 2007, apropiata de cea a banilor trimisi acasa de britanici si germani. Astfel, principalul destinatar pe plan mondial al sumelor trimise de emigranti este in acest an India, cu o valoare a remiterilor de 27 miliarde dolari, urmata de China (25,7 miliarde dolari) si Mexic (25 miliarde dolari). Banii primiti de catre aceste trei tari reprezinta o treime din totalul sumelor trimise acasa de catre emigranti pe plan mondial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.