Secretarul general al Adunarii Regiunilor din Europa, Klaus Klipp, a declarat, vineri, la Iasi, ca tara noastra a pierdut fonduri europene importante din cauza sistemului centralizat al institutiilor statului, transmite NewsIn. „E foarte clar c
Secretarul general al Adunarii Regiunilor din Europa, Klaus Klipp, a declarat, vineri, la Iasi, ca tara noastra a pierdut fonduri europene importante din cauza sistemului centralizat al institutiilor statului, transmite NewsIn. „E foarte clar ca tarile cu regiuni puternice au cunoscut si o dezvoltare economica puternica. Uitati-va la Spania, de exemplu. In schimb, Portugalia, care nu e impartita pe regiuni, nu a cunoscut o asemenea dezvoltare. Şi in cazul Romaniei s-au pierdut fonduri europene din cauza centralizarii”, a declarat, Klaus Klipp, intr-o conferinta de presa. Potrivit oficialului european, solutia optima pentru Romania ar fi impartirea pe regiuni autonome, cu personalitate juridica, iar conducerea acestora sa fie asigurata de politicieni alesi direct de cetatenii zonelor, deoarece astfel se introduce si responsabilitatea regionala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.