Testele efectuate la Tulcea pe probele recoltate de la pisica gasita moarta in gospodaria din Murighiol in care a fost confirmata gripa aviara la pasari au iesit pozitive.

„Testele efectuate pe plan local au iesit pozitive, ceea ce
Testele efectuate la Tulcea pe probele recoltate de la pisica gasita moarta in gospodaria din Murighiol in care a fost confirmata gripa aviara la pasari au iesit pozitive.

„Testele efectuate pe plan local au iesit pozitive, ceea ce inseamna ca pisica e posibil sa fi murit din cauza gripei aviare, dar se va sti cu certitudine acest lucru doar dupa ce vor fi efectuate teste si la Bucuresti“, a declarat directorul in cadrul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Nicolae Lazar, citat de Newsin. Cu toate acestea, membrii Comandamentului Antiepizootic au decis ca vanatoarea in Delta Dunarii sa fie interzisa doar in zonele din imediata vecinatate a localitatii Murighiol, pe o raza de 3 km.

„Vanatoarea este interzisa in jurul focarelor, zona de protectie fiind de 3 km, iar pe un perimetru de 10 km in jurul localitatii Murighiol se vor organiza vanatori de control. De asemenea, protocolul prevede ca vanatorii sa se prezinte la Directia Sanitar- Veterinara pentru prelevarea de probe de la vanatul impuscat “, a declarat prefectul de Tulcea, Chirica Lefter. El a mai spus ca exista mai multe puncte de control in unele localitati din judetul Tulcea, „in care vor fi prelevate probe de la pasarile vanate“. „Se instituie puncte de control al vanatului impuscat si prelevarea de probe in Chilia Veche, Sulina, Murighiol, Babadag, Macin si Tulcea.

De asemenea, se va reduce perioada de autorizare pentru vanatorile organizate in grup restrans, de la 15 zile la 7 zile, pentru centralizarea si raportarea rezultatelor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.