Peste 100.000 de oameni s-au strins de 1 Decembrie in centrul Capitalei pentru a vedea cum se aprinde bradul adus de banca portugheza Millennium.

Bucurestenii s-au calcat in picioare pentru a vedea cel mai inalt brad din Europa (76 d
Peste 100.000 de oameni s-au strins de 1 Decembrie in centrul Capitalei pentru a vedea cum se aprinde bradul adus de banca portugheza Millennium.

Bucurestenii s-au calcat in picioare pentru a vedea cel mai inalt brad din Europa (76 de metri), in Piata Unirii, care s-a dovedit prea mica pentru multimea care a paralizat circulatia si chiar accesul la metrou.

Valurile de oameni s-au indreptat catre brad inca din jurul orei 17.00. Cei 200 de politisti si agentii de circulatie care asteptau s-au pierdut repede in multime. Grupurile de bucuresteni au umplut mai intii trotuarele, apoi strazile si bulevardele, fara sa mai tina cont de soferii care claxonau nervosi. Politistii spun ca s-au primit 100 de apeluri care sa anunte ambuteiajele.

Circulatia a fost paralizata complet in jurul orei 18.45 cind multimea a inceput sa alerge catre brad. Se apropia ora inaugurarii. Mii de masini au ramas blocate ore in sir in multime. Au ramas intepenite si mijloacele de transport in comun. Metroul a avut intirzieri din cauza ca usile trenurilor, burdusite cu oameni ce aveau fetele lipite de geamuri, nu se puteau inchide. S-a avansat cu greu, chiar si cite 30 de minute de la gura de metrou pina la peron.

Bradul Millenium si-a aprins cele peste doua milioane de beculete in jurul orei 19.00, dupa un spectacol de artificii. S-a produs o imbulzeala generala, in care s-au pierdut de parinti 45 de copii. Aproape toti au fost dusi la un cort improvizat, iar in timpul concertului de dupa inaugurarea bradului, politistii au anuntat parintii sa-si recupereze micutii. Doi dintre copii, in virsta de 13, respectiv 14 ani, au fost gasiti pe Soseaua Chitilei, in timp ce se indreptau spre casa, intr-o comuna din judetul Dimbovita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.