Un producator de componente auto va deschide, in 2008, o fabrica in localitatea buzoiana Pogoanele. Producatorul britanic de componente auto Wagon Automotive va investi 7-8 milioane de euro intr-o fabrica de ansamblare in localitatea Pogoanele, din judetul Buzau, productia urmind sa inceapa in luna mai a anului viitor.

„Compania a concesionat 2,8 hectare de teren pe o perioada de 49 de ani si a inceput constructia fabricii. Prima faza a proiectului, care consta in constructia unei hale de productie, va fi finalizata in luna mai 2008, cind vor fi angajate circa opt persoane. In faza a doua vor fi construite doua hale sau o hala mai mare, urmind ca pina la sfirsitul anului viitor-inceputul anului 2009 sa fie angajate peste 500 de persoane", a declarat agentiei MEDIAFAX primarul localitatii Pogoanele, Teodor Petrachie.

El a mentionat ca producatorul britanic va produce la Pogoanele accesorii din material plastic pentru producatorul auto Audi, investitia fiind estimata la 7-8 milioane de euro. Wagon Automotive, cu sediul central in Anglia, este un grup care are ca activitate designul si producerea de caroserii, sisteme de inchidere si de confort pentru industria auto. Compania are 23 de fabrici in zece tari din Europa, precum Franta, Germania, Italia, Cehia, Spania si Turcia. Printre cei mai importanti clienti sint PSA, Renault Nissan, Volkswagen, Ford, Fiat.

In prima jumatate a acestui an, Wagon Automotive a raportat venituri totale de 323,6 milioane de lire sterline (circa 453 de milioane de euro), in crestere cu 3% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.