Politia investigheaza cazul a patru clinici din Barcelona, in care s-au descoperit masinarii folosite pentru a distruge fetusii si a-i arunca in canalizare. Aceste clinici erau vizitate frecvent de femei din Marea Britanie, care voiau sa faca avort.
Politia investigheaza cazul a patru clinici din Barcelona, in care s-au descoperit masinarii folosite pentru a distruge fetusii si a-i arunca in canalizare. Aceste clinici erau vizitate frecvent de femei din Marea Britanie, care voiau sa faca avort. Personalul clinicilor le ajutau pe femeile insarcinate in opt luni sa avorteze. Politia l-a arestat pe Carlos Morin, directorul peruvian al unitatilor medicale, sotia sa si alti patru colegi dupa ce organizatia crestina, e-Cristians, a dat in judecata clinicile. Morin a refuzat sa raspunda intrebarilor politiei. Deoarece faceau foarte mult zgomot, masinariile legate la sistemul public de canalizare erau pornite doar la primele ore ale diminetii, pentru a nu atrage atentia asupra instalarii lor ilegale, potrivit unor surse din politie. Ofiterii au testat in aceasta saptamana masinariile si au preluat probe ADN care ar putea da indicii despre clientii din trecut ai clinicii. Legislatia spaniola prevede ca avorturile sa fie facute doar in cazul violurilor, daca exista riscuri ca mama sa sufere din punct de vedere fizic si psihic sau in cazul in care fetusul are malformatii severe si atunci in primele 22 de sapta mani de sarcina.

Morin: “Bagam o substanta in inima copilului care ii cauzeaza instant moartea”
In urma cu trei ani, membrii British Pregnancy Advisory Service (BPAS), serviciu finantat din bani publici, recomandau femeilor insarcinate - in mai mult de 24 de saptamani, (termenul maxim in care o femeie insarcinata poate sa avorteze) - clinici pentru avort in Spania, intre care si clinia Ginemedex, unde au fost gasite masinariile. In acea perioada, Ann Furedi, directorul executiv al BPAS, a spus, in apararea politicii institutiei ca ar fi "din punct de vedere moral reprehensibil" sa nu ajute aceste femei sa aiba parte de tratament. Anul trecut, un documentar pentru televiziunea daneza, il infatisa pe medicul Morin in timp ce ajuta o femeie insarcinata in sapte luni sa avorteze. "Bagam o substanta in inima copilului care ii cauzeaza instant moartea", a explicat acesta, precizand ca aceasta procedura costa 4.000 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.