Grupul francez Nataxis a strans 377 mil. euro pentru fondul care a preluat America House din Capitala. America House are o suprafata inchiriabila de 27.000 de metri patrati, astfel ca pretul pe metru patrat de birouri este de aproape 4.500 de euro. A
Grupul francez Nataxis a strans 377 mil. euro pentru fondul care a preluat America House din Capitala. America House are o suprafata inchiriabila de 27.000 de metri patrati, astfel ca pretul pe metru patrat de birouri este de aproape 4.500 de euro. Aceasta este inchiderea finala a PBW II Real Estate Fund, care are ca tinta investitii imobiliare in Europa Centrala, in tari precum Polonia, Ungaria, Cehia si Romania, se arata intr-un comunicat al companiei citat de Agentia Mediafax. Fondurile atrase la inchiderea finala sunt insa mai mici decat nivelul previzionat in luna iulie la inchiderea intermediara a vehiculului de investitii de 400 de milioane de euro. Acesta este al doilea fond lansat de companie, dupa PBW I Real Estate Fund, care detine un portofoliu de circa 200.000 de metri patrati de proprietati in Budapesta, Varsovia si Praga. Sponsorii PBW II Real Estate Fund sunt atat investitori care au participat la formarea primului fond, cat si investitori noi, din Europa si Orientul Mijlociu.
"Pana acum am incheiat patru tranzactii importante pe segmentul de birouri si pe cel de retail si, de asemenea, suntem in negocieri pentru alte achizitii in Polonia, Ungaria, Cehia si Romania. Credem ca jumatate din fondurile disponibile le vom investi pana la sfarsitul acestui an", a declarat Artur Mokrzycki, managing director pentru Europa Centrala a AEW Europe.
In Romania, PBW II Real Estate Fund a achizitionat in luna octombrie imobilul de birouri America House din Bucuresti, pentru 120 de milioane de euro, proiect dezvoltat de compania imobiliara Globe Trade Center.
IAE (subsidiara a grupului IXIS Asset Management), impreuna cu AEW Capital Management, din America de Nord, administreaza active cu o valoare bruta de aproximativ 30 miliarde euro. IXIS este controlat de grupul financiar francez Natixis.
Globe Trade Center, controlat de compania israeliana de investitii Kardan, a vandut toate actiunile Complexului Multifunctional Victoria, proprietarul America House, catre PBW II Real Estate Fund. In urma tranzactiei, Kardan va inregistra un castig de aproximativ sapte milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.