Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost eliberat ieri-dimineata din Penitenciarul Rahova, dupa zece ani de inchisoare.

Miron Cozma a fost eliberat ieri, dupa o condamnare de zece ani de inchisoare primita pentru subminarea puterii de stat, pentru ca a condus mineriada din septembrie 1991, in urma careia a cazut guvernul Petre Roman. El avea mai multe condamnari pentru diverse infractiuni, dar acestea au fost contopite, astfel ca a executat doar pedeapsa cea mai mare.

Comisia Penitenciarului Rahova a aprobat acum doua saptamini eliberarea conditionata a lui Miron Cozma, dar pina la finalizarea procedurilor legale s-a incheiat pedeapsa. El considera si acum ca a fost inchis pe nedrept. „Am ispasit zece ani de inchisoare pentru ca mi-am facut datoria de lider sindical si am avut curajul sa infrunt politicienii corupti", a declarat Cozma la iesirea din penitenciar.

Fostul lider al minerilor are insa interdictie, pentru cinci ani, de a mai intra in Bucuresti sau in Petrosani. Miron Cozma va sta in Timisoara, in casa pe care fiul sau o are intr-un cartier de lux, unde mai au proprietati fotbalistii Cristi Chivu si Cosmin Contra.