Aceasta ar urma sa fie incadrata la categoria 3-5 stele si sa dispuna de 2000 de locuri de cazare in hoteluri si vile, si instalatii de transport pe cablu si 12 km de partii, fiind gandita pentru a functiona atat vara cat si iarna. Zona de interes pe
Aceasta ar urma sa fie incadrata la categoria 3-5 stele si sa dispuna de 2000 de locuri de cazare in hoteluri si vile, si instalatii de transport pe cablu si 12 km de partii, fiind gandita pentru a functiona atat vara cat si iarna. Zona de interes pentru investitori este Padis-Lazuri, statiunea urmand a fi construita la o altitudine de 1.100-1.500 m. Proiectul este in faza ultimelor avizari, dupa intocmirea tuturor studiilor necesare (planul de urbanism de zona, studiu geologic, de mediu, etc), iar investitiile ar urma sa inceapa in 2008 si sa dureze, in total, circa 3 ani. Cu toate acestea, desi planurile de investitii exista de mai bine de patru ani, aprobarea finala din partea autoritatilor este inca in balanta, statutul zonei vizate de investitori (zona protejata sau nu) fiind inca neclar din perspectiva ultimelor modificari legislative. O clarificare a situatiei ar putea interveni maine, 4 decembrie, cand, in localitatea Sudrigiu, judetul Bihor, este convocata Adunarea Generala a Consiliului Consultativ de Administrare (CCA) a Administratiei Parcului Natural Muntii Apuseni (PNAp). Practic, in sedinta de maine se va decide startul sau amanarea investitiei, reprezentantii autoritatilor locale si ai altor institutii si organzatii implicate urmand sa discute despre cum se va realiza zonarea care sa delimiteze clar zonele de protectie stricta de cele in care pot fi construite si/sau dezvoltate unele constructii, inclusiv cele vizand turismul ecologic. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.