Curtea de Apel Brasov a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, plangerea depusa de avocatul politistului Cristian Cioaca impotriva deciziei de prelungire cu 29 de zile a interdictiei impusa acestuia de a parasi tara. Cristian Cioaca e obligat sa
Curtea de Apel Brasov a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, plangerea depusa de avocatul politistului Cristian Cioaca impotriva deciziei de prelungire cu 29 de zile a interdictiei impusa acestuia de a parasi tara. Cristian Cioaca e obligat sa ramana in tara cel putin inca trei saptamani.

Curtea de Apel Brasov a respins, vineri, plangerea depusa de avocatul politistului Cristian Cioaca impotriva deciziei de prelungire cu 29 de zile a interdictiei acestuia de a parasi tara. Masura, luata pentru prima data de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in a doua jumatate a lunii septembrie, a fost prelungita de catre procurorul Marius Iacob de doua ori. Prima prelungire a fost dispusa dupa primele 29 de zile si a coincis cu ziua in care anchetatorii i-au prezentat suspectului probele din rapa de la Rasnov. A doua prelungire, data tot de procuror, a avut loc acum o saptamana si jumatate. Avocatul lui Cioaca, Florentin Sorescu, a declarat ca nu este surprins de decizia Curtii. Nici politistul Cristian Cioaca nu a vrut sa comenteze aceasta decizie. Inspectorul principal a pre cizat ca-si va petrece sarbatorile cu fiul lui si ca inca o mai asteapta pe sotia lui acasa.

Cioaca ramåne acasa
Procurorii au emis, pe 21 noiembrie, o decizie de prelungire a interdictiei de a parasi tara pe numele lui Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, care a disparut de acasa in noaptea de 29 spre 30 august. Imediat, Florentin Sorescu, avocatul politistului, a depus o plangere impotriva deciziei Curtii. Avocatul a spus ca nu sunt probe noi in dosar care sa justificie interdictia. Vineri dimineata, Curtea de Apel a judecat contestatia si a decis respingerea ei, astfel ca politistul ramane in Romania. „E o solutie care nu ma mira. Ma asteptam. Teoretic nu ne deranjeaza, pentru ca Cioaca nu are nici pe departe gandul de a pleca din tara. Pe de alta parte, instanta a ales solutia care ii era cea mai comoda. Noi insa trebuia sa luam atitudine, deoarece nu ni se parea corecta aceasta decizie de interdictie de a parasi tara“, a spus Sorescu.

Fara alt concediu
El a precizat ca, daca ar fi fost judecator, probabil ar fi ales aceeasi varianta din simpla comoditate. Cristian Cioaca nu a vrut sa comenteze decizia instantei. El a precizat ca nu avea intentia de a parasi tara. „Imi voi petrece sarbatorile cu fiul meu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.