Fosta gimnasta Nadia Comaneci se afla pe primul loc in topul celor mai de incredere romani, realizat de Reader's Digest Romania, ea fiind urmata de Florin Piersic, Draga Olteanu Matei, prof. dr. Irinel Popescu, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel si Leonard Doroftei.

Topul celor 10 personalitati in care romanii au cea mai mare incredere ii mai include pe prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, si pe actorul Radu Beligan.

Nadia Comaneci s-a clasat pe primul loc, pentru ca "este perceputa nu numai ca un om care isi face bine munca, dar este si foarte apropiata, sincera si deschisa. In plus, nu i-a dezamagit niciodata pe romani", potrivit Corneliei Tatu, decanul Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret Brasov.

"In sondajul comandat de revista noastra, primele 50 de locuri au fost ocupate de sportivi, medici, actori si cantareti, in timp ce ultimele au apartinut oamenilor de afaceri si politicienilor", a declarat Georgiana Capuerde, redactor-sef adjunct al revistei Readera€™s Digest Romania.

De asemenea, romanii au notat si cele mai de incredere profesii, clasamentul primelor zece dintre acestea fiind urmatorul: pompier, pilot, cercetator, doctor, farmacist, medic pe Salvare, preot, actor, cantaret si educator.

Sondajul a fost realizat la cererea Reader's Digest de compania IMAS, in august 2007, pe un esantion de 1.245 de respondenti din intreaga tara, cu varste de peste 18 ani. Rezultatele studiului vor fi publicate integral in editia din decembrie a revistei. Mediafax