Ştefan Vuza investeste 14,5 milioane de euro, prin producatorul de textile Iasitex Iasi, in alte patru firme din cadrul grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri, operatiunea urmand sa fie derulata prin aport in numer
Ştefan Vuza investeste 14,5 milioane de euro, prin producatorul de textile Iasitex Iasi, in alte patru firme din cadrul grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri, operatiunea urmand sa fie derulata prin aport in numerar la capitalul social.
Decizia privind efectuarea investitiilor a fost luata vinerea trecuta in Adunarea Generala a Actionarilor, se arata intr-un comunicat Iasitex remis vineri pietei Rasdaq.
Iasitex va cumpara actiuni de 10,2 milioane lei (2,91 milioane de euro) in procesul de majorare a capitalului producatorului de componente industriale si constructii metalice Caromet Caransebes.
Actionarii Caromet au decis vineri, 23 noiembrie, sa majoreze capitalul cu 13,6 milioane lei, de la 24,45 milioane lei la 38,05 milioane lei, prin aport in numerar.
AGA a decis si cumpararea de la Somes Dej a unui pachet de 600.000 de actiuni A6 Impex din Dej, la valoarea nominala de 10 lei pe unitate, pentru sase milioane de lei (1,71 milioane euro). Transferul a fost realizat marti, 27 noiembrie.
Totodata, Iasitex va contribui cu 2,04 milioane lei (583.000 de euro) la majorarea capitalului A6 Impex si va prelua actiuni A2 Impex Ploiesti de 7,8 milioane euro (circa 27,27 milioane lei). Firma va cumpara si 10.000 de titluri ale societatii Servicii Comerciale Romane, la o valoare totala de cinci milioane lei (1,42 milioane euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.