HP - campioana la vanzari, Microsoft, la profitZilele trecute, Hewlett-Packard si-a anuntat rezultatele pe 2006-2007. Este pentru prima oara, au remarcat analistii de la revista "Challenges", cand o intreprindere din sectorul high-tech depaseste 100
HP - campioana la vanzari, Microsoft, la profitZilele trecute, Hewlett-Packard si-a anuntat rezultatele pe 2006-2007. Este pentru prima oara, au remarcat analistii de la revista "Challenges", cand o intreprindere din sectorul high-tech depaseste 100 miliarde de dolari cifra de afaceri. Campioana la vanzari, HP este totusi departe de a fi campioana la profit. In schimb, Microsoft, care afiseaza o cifra de afaceri situata la jumatatea celei a HP, degaja un rezultat anual de 14 miliarde de dolari, dublul profitului realizat de HP. Este vorba, potrivit "Challenges", de o discrepanta la capitolul rentabilitate ce se reflecta in capitalizarea bursiera: 317 miliarde de dolari pentru Microsoft, fata de 126 miliarde pentru HP. Publicatia franceza amintita ofera si alte detalii referitoare la performantele celor doi giganti americani in domeniul informaticii. Atat HP, cat si Microsoft si-au dublat, din 2000 pana acum, cifra de afaceri. Microsoft a trecut de la 23 la 51 miliarde de dolari, iar HP, de la 49 la 104 miliarde. Explicand cauzele acestei situatii, expertii in domeniu releva faptul ca, in hardware, volumul vanzarilor este ridicat, dar rentabilitatea este mai slaba decat in software. Marja HP este de 7 la suta, fata de 27,5 la suta la Microsoft. Acesta este si motivul pentru care HP doreste ca in perioada urmatoare sa se dezvolte in domeniile logicielului si serviciilor, aducatoare de profit mai mare decat din vanzari de PC. In context, "Challenges" reaminteste ca, din aceleasi ratiuni, IBM si-a vandut activitatea de fabricare de computere companiei chineze Lenovo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.