Compania EON Gaz Romania discuta cu Transgaz si cu compania maghiara MOL posibilitatea de a se implica in contruirea conductei Arad-Szeged. "Discutiile noastre cu partile implicate in realizarea interconectarii sistemelor de transport din Romania si
Compania EON Gaz Romania discuta cu Transgaz si cu compania maghiara MOL posibilitatea de a se implica in contruirea conductei Arad-Szeged. "Discutiile noastre cu partile implicate in realizarea interconectarii sistemelor de transport din Romania si Ungaria sunt deja in curs. Cu toate acestea, noi suntem dispusi sa rezervam capacitate de transport pe o astfel de conducta", a declarat Franciska Zsigmond, purtatorul de cuvant al E.ON Gaz Romania. EON Gaz Romania este controlata de grupul german E.ON, si este fosta Distrigaz Nord. Conducta proiectata va permite Romaniei sa importe si sa exporte gaze naturale. Aceasta ar urma sa aiba 100 kilometri lungime, din care 60 de kilometri pe teritoriul tarii noastre. Deja Transgaz a construit circa 25%-30% din conducta, investitia fiind estimata in 2004 la 25 milioane de euro. EON a preluat in 2005 Distrigaz Nord si mai detine, printr-o subsidiara, si  Electrica Moldova. Gaz de France, actionarul principal al fostului Distrigaz Sud este dispusa si ea sa participe la proiectele de interconexiune cu Ungaria si Bulgaria. Potrivit unor surse pentru realizarea acestor conducte care sa faca legatura cu sistemele de transport de gaze naturale ale respectivelor state mai sunt interesate companiile RWE din Germania si Wintershall Erdgas Handelshaus Zug AG din Elvetia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.