"Cu usile inchise" este prima productie din programul "Usi deschise pentru toti", program initiat de Teatrul National Bucuresti, avandu-i in distributie pe Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu si Iuliana Moise, in regia lui Mircea Anca.
Garcin (Constantin Dinulescu), Estelle (Iuliana Moise) si Ines (Carmen Ionescu) sunt personajele care se introduc si ne introduc in "lumea infernului". Daca va asteptati sa fie vorba despre un univers dantesc, veti fi uimiti sa aflati ca atmosfera in care am fost primiti a fost una foarte calda si intima. In Sala 99, spectatorii au simtit ca personajele se afla in camera vietii, perceputa ca un infern al cotidianului. O lumina puternica, un sirag de draperii incolore si rosii, o usa prin care simti constrangerea unui univers ce te inchide.


PROFUND UMAN. Garcin este om de litere, fost ziarist, dar totodata dezertor si adulterin, fara curajul de a marturisi din prima ororile la care si-a supus sotia; Ines este cea care are curajul sa-si marturiseasca din prima viata nu tocmai morala ­ a fost lesbiana si isi hraneste existenta cu suferintele altora; Estelle, figura puritatii si a inocentei feminine, se descopera a fi cea care s-a maritat cu un barbat mai in varsta (un prieten de-al tatalui sau), pe care l-a inselat cu unul mai tanar, si-a omorat copilul bastard, ca mai apoi sa-si impinga amantul la sinucidere.
O poveste in care trei personaje conchid ca "infernul este in ceilalti" (Jean Paul Sartre). Trei tipologii pe care le intalnim in oglinda vietii daca reusim sa cautam atat intrebarile, cat si raspunsurile a ceea ce inseamna gasirea si acceptarea propriului eu. Salvarea lor vine doar daca iluzia vietii reprezinta consimtamantul fiecaruia de a exista si de a evada impreuna.