Companiile Enel si E.ON vor colabora cu Termoelectrica in privinta constructiei unei noi centrale termoelectrice pe carbune, de 700- 900 MW capacitate instalata, ce va fi ridicata pe platforma CET Braila. Potrivit lui Ioan Ungureanu, directorul gener
Companiile Enel si E.ON vor colabora cu Termoelectrica in privinta constructiei unei noi centrale termoelectrice pe carbune, de 700- 900 MW capacitate instalata, ce va fi ridicata pe platforma CET Braila. Potrivit lui Ioan Ungureanu, directorul general al Termoelectrica, in cel mult doua saptamani va avea loc o intalnire intre reprezentantii celor trei companii pentru stabilirea urmatorilor pasi la derularea investitiei. "In 30 noiembrie am primit doua scrisori, de la Enel si E.ON, in vederea participarii impreuna cu Termoelectrica la o investitie greenfield la centrala Braila. Concluzia a fost ca este posibila o colaborare in trei la acest proiect" a spus Ungureanu. "Important este ca Enel si E.ON au convenit sa colaboreze pentru acest proiect. La aceasta intalnire, pe care suntem in curs de a o perfecta, vom discuta propunerile finale ale celor doua companii si vom stabili calendarul negocierilor, pentru a incepe efectiv aceasta investitie", a mai completat el. In urmatoarele luni Enel si E.ON vor realiza studiul de fezabilitate al proiectului precum si studiul de piata si de racord la sistemul energetic national. Termoelectrica va participa in noua companie cu activele existente, respectiv teren, accesul la reteaua nationala de tranport a energiei si accesul la combustibil, la portul din Braila si la depozite de carbune. Acestea nu vor depasi mai mult de 10% din capitalul noii societati. Structura noii societati va fi definitivata pana la 1 ianuarie 2008. Termoelectrica mai desfasoara proceduri de selectie si pentru unitatile de la Doicesti, Galati, Borzesti pentru constructia de grupuri de 700-900 MW fiecare. In cazul in care se va incepe constructia acestora in 2008, ele vor fi gata in 2012-2013.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.