Prima jumatate a campionatului a sucombat intr-o zbatere urata rau de tot. Pe fondul unui fotbal asuprit de neputinta si-au asumat competitia niste repetenti ai scolilor de corectie. Clasamentul arata mai rau decat plangerile penale
   Prima jumatate a campionatului a sucombat intr-o zbatere urata rau de tot. Pe fondul unui fotbal asuprit de neputinta si-au asumat competitia niste repetenti ai scolilor de corectie. Clasamentul arata mai rau decat plangerile penale de la DNA. Reclamatii sunt deseori mici gainari. Reclamantii, in schimb, isi dau doctorate fulminante in escrocherie, alegandu-si conducatori de lucrare din tagma anchetatorilor. Meciurile de gratie ale turului de campionat au fost putine. Foarte putine. Sau poate ca nici nu prea au fost. Este posibil ca o asemenea eticheta sa fie fortata de comparatia cu parodiile care ne-au umplut de lehamite. Nu este acesta primul campionat impotmolit in rusine. Este insa un campionat in care nerusinarea marginalilor are valente de cartea recordurilor. Arbitrajele - reusite uneori, acceptabile alteori, proaste sau foarte proaste - au devenit carligul de care spanzura tot naduful nereusitelor si nereusitilor. Nu cred ca exista conducator din fotbal care sa nu fi declarat ca a fost furat de fluierasi. As fi dispus sa-i cred pe toti, ca prea se vaita cu foc. Cu o singura conditie. Sa primesc raspunsul la o singura intrebare. Cine a beneficiat de punctele furate daca toti competitorii diviziei lui Mitica au fost furati? Patronii au vorbit in ultimul timp de preturile pentru care un arbitru isi vinde fluieratura de onoare. S-a spus ca ar fi vorba despre 100.000 de euro. Bani multi. Foarte multi. Atat de multi, incat numai greii care se plang de arbitrajele mincinoase ar putea oferi asemenea sume. In aceste conditii, reclamatia devine autodenuntul de la care trebuie inceputa razia. Coruptul si corupatorul sa se intovaraseasca spre mititica asa cum s-au intovarasit si in ciordeala. Performantele schioape ale fotbalului nostru erau motivate, cu ceva timp in urma, prin finantarea precara. Aparitia patronilor providentiali, banuiti de generozitate si de bune intentii, a fost confundata cu iesirea din impas. In realitate, multi dintre investitori si-au cumparat prin fotbal cea mai ieftina publicitate. Notorietatea i-a propulsat in afaceri si in viata sociala. Ascensiunea personala se produce insa in detrimentul fotbalului. Pe care indivizii respectivi il otravesc cu incompetenta lor devastatoare si cu practicile negustoriei de taraba.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.