Premierul albanez a declarat intr-un interviu acordat televiziunii nationale ca selectionata antrenata de Otto Baric a vandut ultimele doua meciuri din preliminariile lui Euro 2008, cele disputate acasa cu Belarus (2-4) si in deplasare cu Romania
Premierul albanez a declarat intr-un interviu acordat televiziunii nationale ca selectionata antrenata de Otto Baric a vandut ultimele doua meciuri din preliminariile lui Euro 2008, cele disputate acasa cu Belarus (2-4) si in deplasare cu Romania (1-6). "Vazand ultimele doua esecuri, cea mai buna solutie este dizolvarea nationalei de fotbal, chiar daca vom suferi sanctiuni din partea UEFA si FIFA. Mai bine nu suntem reprezentati pentru o perioada de timp, decat sa fim reprezentati de niste mafioti", a declarat Sali Berisha.
"Am vandut meciul cu Romania! A fost o rusine imensa in mijlocul Europei. Acest aranjament n-ar fi fost posibil daca un grup mafiot n-ar fi vandut simbolurile nationale. E o ofensa imensa adusa poporului nostru", a spus Berisha, fost presedinte al Albaniei intre 1992 si 1997, numit prim-ministru in 2005. Berisha a anuntat o ancheta, iar "cine a facut marsavia va raspunde in fata legii". Anul trecut, dupa meciul Albania - Romania de pe 6 septembrie (scor 0-2), presa din Tirana a speculat ca ar fi fost o intelegere intre federatii ca "tricolorii" sa castige, mai ales ca Dica a deschis scorul dupa o pasa a albanezului Kastrati! Federatia albaneza a respins prin intermediul unui comunicat acuzatiile: "Daca ar fi adevarat, am fi primii in a condamna acest gen de actiuni!". Ieri, Mircea Sandu, presedintele FRF, a replicat: "Nu vreau sa-l jignesc, dar omul nu se pricepe la fotbal! La 6-1, ce mai poti sa spui?". La randul sau, Ionut Lupescu, director general al FRF, a spus: "E scandal la ei, intre premier si seful federatiei. Probabil ca se folosesc de aceste meciuri pentru a-si regla conturile!". "Nu ma intereseaza. Nu discut. E o prostie!", a declarat selectionerul "tricolorilor", Victor Piturca. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.