ROMANIA-EMIGRANTI / Romania, locul 10 in lume dupa sumele trimise de muncitorii romani care lucreaza in strainatate   Romania ocupa locul zece intr-un clasament al Bancii Mondiale privind sumele de bani trimise, in tarile de origi
ROMANIA-EMIGRANTI / Romania, locul 10 in lume dupa sumele trimise de muncitorii romani care lucreaza in strainatate   Romania ocupa locul zece intr-un clasament al Bancii Mondiale privind sumele de bani trimise, in tarile de origine, de emigrantii care muncesc in strainatate, valoarea expedierilor romanilor fiind de 6,8 miliarde dolari in acest an, se arata intr-un raport al BM, realizat la nivel mondial. Suma trimisa de romani este apropiata de cea a emigrantilor britanici si a celor germani, care vor trimite anul acesta in statele de origine cate sapte miliarde de dolari fiecare.     RECORDURI. In 2007, India, Mexic si China vor fi tarile care primesc cei mai multi bani de la cetatenii care muncesc in strainatate. Astfel, India va primi aproximativ 27 miliarde de dolari, ocupand primul loc in topul BM, urmata de China, cu circa 25,7 miliarde de dolari, si Mexic, cu 25 miliarde de dolari. In primele zece locuri ale topului se regasesc si state cu un nivel ridicat al veniturilor, precum Franta, Spania si Marea Britanie. La nivel mondial, emigrantii vor trimite in tarile de origine aproximativ 318 miliarde de dolari, din care aproximativ 240 de miliarde de dolari vor ajunge in statele in curs de dezvoltare.     DIFERENTE. Estimarile Bancii Mondiale privind valoarea totala a sumelor trimise de muncitorii romani din strainatate in acest an, de 6,8 miliarde dolari, sunt net  inferioare celor facute de oficialii BNR, de 6,3-6,4 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari). Consilierul guvernatorului bancii centrale Adrian Vasilescu a declarat saptamana aceasta ca suma totala trimisa de romanii care lucreaza in strainatate in tara in acest an va depasi cinci miliarde de euro (7,3 miliarde dolari), putand ajunge la 6,3-6,3 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari). Vasilescu a precizat ca numai in perioda sarbatorilor de iarna romanii vor trimite in tara circa un miliard de euro (1,46 miliarde de dolari).            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.