Cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh au observat ca anorexia provoaca modificari ale activitatii cerebrale, iar ele pot fi vizualizate cu un aparat performant de rezonanta magnetica nucleara (RMN). 13 femei cu anorexie si alte 13 femei sanatoa
Cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh au observat ca anorexia provoaca modificari ale activitatii cerebrale, iar ele pot fi vizualizate cu un aparat performant de rezonanta magnetica nucleara (RMN). 13 femei cu anorexie si alte 13 femei sanatoase au fost rugate sa participe la un test, in timp ce oamenii de stiinta le-au efectuat examene RMN. La femeile care sufera de aceasta tulburare de comportament alimentar s-au inregistrat modificari ale activitatii cerebrale intr-o zona a creierului legata de anxietate si perfectionism, au anuntat cercetatorii in American Journal of Psychiatry, citat de BBC. Aceasta descoperire demonstreaza ca anorexia ar trebui tratata ca o problema mintala serioasa si nu ca o dieta scapata de sub control, atrag atentia autorii studiului. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.