Peste 100 de milioane de rusi au fost asteptati, ieri, sa-si desemneze alesii in Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului de la Moscova. Intr-un stat paternalist si in contextul unei campanii electorale dominate in totalitate de liderul de la
Peste 100 de milioane de rusi au fost asteptati, ieri, sa-si desemneze alesii in Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului de la Moscova. Intr-un stat paternalist si in contextul unei campanii electorale dominate in totalitate de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, rezultatele acestui scrutin sunt mai mult decat previzibile. Desi creditat, in sondajele de dinaintea alegerilor, cu peste 67% din intentiile de vot, Rusia Unita a preferat totusi sa se asigure de victorie. Si nu oricum. Metodele folosite in acest sens nu au fost unele tocmai democratice, ci extrase, parca, din experienta de KGB-ist a lui Putin. Studenti obligati sa voteze sub amenintarea ca vor fi dati afara din facultati, profesori somati sa voteze Rusia Unita sau sa voteze la locul de munca, elevi lipind afise ale partidului aflat la putere, sunt doar cateva dintre acestea. Opozitia rusa a denuntat, ieri, alegerile „cele mai necinstite“ din istoria Rusiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.