PUNCTUL PE EI
Lovitura de teatru libera si directa in prelungirile meciului Gloria Buzau - Steaua. Bunica executa, marcheaza si socheaza. Cad pe spate pronosportistii pacaliti de zvonuri. Remiza de la Buzau a demolat ideea putina si fixa a mec
PUNCTUL PE EI
Lovitura de teatru libera si directa in prelungirile meciului Gloria Buzau - Steaua. Bunica executa, marcheaza si socheaza. Cad pe spate pronosportistii pacaliti de zvonuri. Remiza de la Buzau a demolat ideea putina si fixa a meciului blatuit, lasand neuronul in deruta maxima. Nedumeririle si mirarile executa viraje largi prin tartacuta tomberoanelor ganditoare care populeaza fotbalul. Am avut cutezanta sa fac publica credinta ca meciul de la Buzau se va juca pe bune. Am fost injurat, contrazis sau, in cel mai fericit caz, privit cu mare ingaduinta. Academicienii fotbalului, doctorii docenti, specialistii cei mai specialisti, indivizii improprietariti cu certificate de atoatestiutori ma priveau cu un dispret suveran. Parca i-as fi indemnat sa se sature cu mancare care mai fusese mancata o data. Cel mai bland dintre atributele cu care am fost gratulat a fost credulitatea. Prietenii care lucreaza fara anestezie mi-au zis-o verde-n fata: Esti idiot, amice. Stiam ca am dreptate. Stiam bine ca am dreptate, dar a trebuit sa ma resemnez, deoarece informatiile mele erau strivite de sustinerea larg populara a folclorului. Cred ca nici fotbalistii Stelei nu s-au lasat convinsi de avertismentul lui Marius Lacatus. De ce sa-l creada ei pe antrenorul care le spunea ca nu vor castiga daca nu vor avea aceeasi atitudine ca in meciurile cu Dinamo sau Slavia, daca nu vor pune osul? De ce sa-l creada pe antrenor si nu pe patronul atotputernic, care declara in presa ca filiala de la Buzau nu are cum sa voteze impotriva conducerii centrale. Dupa meci, Gigi Becali a declarat ca a fost un prost. Nu-l contrazic. Dimpotriva, apreciez sinceritatea. Dar ii recomand sa-si aminteasca aceasta declaratie ori de cate ori va mai fi tentat sa rostogoleasca bostanul prin fotbal. Nici stolul de prigorii care acompaniaza plutirea lui Gigi nu se da deturnat de la directia initiala. Copos apeleaza la carja ironiei dupa ce a fost cotonogit la Arad in timp ce alt ceferist, Muresan al Clujului, joaca rolul nedumeritului: "Un meci din care nu am inteles nimic". Saracutul! El nici nu are cum sa inteleaga cum e sa joci pe bune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.