Inainte ca trupul lui Aurica Matei sa fie gasit de autoritati, Victor Neciu a dat mai multe declaratii privitoare la ce s-a intamplat in dimineata zilei de 4 decembrie 2006.

A picat la testul poligraf, iar cand l-au lasat nervii i-a condu
Inainte ca trupul lui Aurica Matei sa fie gasit de autoritati, Victor Neciu a dat mai multe declaratii privitoare la ce s-a intamplat in dimineata zilei de 4 decembrie 2006.

A picat la testul poligraf, iar cand l-au lasat nervii i-a condus pe politisti la locul unde a ascuns cadavrul. In prima faza, Neciu a declarat ca dupa ce l-a accidentat pe Aurica l-a luat in masina, s-au sfadit nitel, unua€™ ca-l doare in partea stanga, soferul ca o sa aiba probleme, dupa care s-au despartit impacati. Neciu i-a dat un million, l-a lasat in fata Spitalului Bagdasar, iar Aurica a luat banii si s-a dus sa se trateze: "Victima incepuse sa se vaite ca il doare mana stanga. Eu am discutat cu el in cabina, el reprosandu-mi ca l-am accidentat, iar eu ca m-a bagat la belea. I-am dat un milion de lei fara ca el sa-mi ceara si i-am spus sa se duca la spitala€¦ Am oprit in apropierea spitalului, vizavi, peste drum de acesta, victima a coborat si nu cunosc ce s-a mai intamplata€¦ Declar ca victima nu am dus-o in alta parte decat la spital".


BASME. Dupa ce a marturisit politiei unde a aruncat victima, soferul si-a schimbat si declaratia. De data aceasta povestea il prezenta ca pe unul cu mari abilitati de medic. Dupa ce l-a palpat de cateva ori sa vada daca-i viu, lui Neciu i s-a parut ca victima nu mai traieste si s-a speriat: "Pe drum am inceput sa-l palpez periodic la gat pentru a-i verifica pulsul, cu intentia de a observa daca mai traieste sau nua€¦ L-am verificat din nou pe cel accidentat si am constatat ca nu mai are puls. In acel moment m-am gandit ca acesta a murit, m-am speriat foarte tare, am intrat pe soseaua care duce la Spitalul 9 si, intrucat spatiul fiind tare ingust si neavand posibilitatea de a stationa, mi-am continuat drumul catre piata Big Berceni. In timp ce ma deplasam cu victima, eram intr-o stare de confuzie si nu stiam ce sa fac si unde sa merg".


TELEFONUL. Din perspectiva organelor de ancheta si, bineinteles, din ce reiese din declaratia lui Neciu, nici vorba ca telefonul victimei, folosit de familie, sa fi fost furat, si cum dar din dar se face Rai: "In acea perioada, sotia mea folosea un telefon model vechi, avand un numar de telefon pe care momentan nu mi-l amintesc, dar cred ca este... La acel moment, am scos cartela care era in telefonul gasit si pe care am aruncat-o ulterior. Telefonul respectiv, in perioada Sarbatorilor de iarna, nu pot preciza exact data, l-am oferit sotiei mele, careia i-am spus ca l-am cumparat din targ pentru a-l inlocui cu cel vechi, care urma sa ajunga la angajat".


Abandon"Am coborat victima din masina pe partea dreapta a cabinei, am luat-o in brate cu mana dreapta pe sub bratele lui si mana stanga pe sub picioare, aceasta nici nu respira si nici nu misca, si m-am hotarat sa o las pe partea stanga a soselei, intrucat mi s-a parut ca terenul e mai uscat in acea zona. Nu mai retin daca am tras de hainele victimei cand am coborat-o din masina si daca hainele au fost deranjate in timpul acestei miscari.
M-am deplasat cu victima in brate pe partea stanga a drumului din portiunea cu noroi, aproximativ 10-15 metri. Am observat in palcul de padure de pe acea parte un damb langa marginea soselei, pe care se aflau mai multe haine uzate, aruncate in acea zona. Am depus victima la baza dambului, in interiorul padurii, nu mai retin pozitia in care am asezat-o pe sol, am luat obiectele de imbracaminte ce se aflau pe damb si am acoperit victima in intregime, ca sa nu poata fi observata imediat. Mentionez ca nici unul dintre obiectele de imbracaminte cu care am acoperit victima nu imi apartineau, fiind gasite la fata locului." 
a— Viata intre familie si tribunal dupa un an de la nenorocire a— Inmormantat dupa 54 de zile a— Twin Peaks de Leordeni a— Anchete paralele a— Lupta pentru dreptate continua a— Prin ochiul martorului a— Politisti ilfoveni de dat afara! a—Â  Neciu e liber! Justitia doarme in continuare a— Celalalt Neciu
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.