Judecatoria Sectorului 1 a respins sambata cererea de chemare in judecata a presedintelui Traian Basescu in care il acuza pe Eugen Nicolaescu de acuzatii defaimatoare in presa, dar si cererea ministrului de chemare in judecata a sefului statului pen
Judecatoria Sectorului 1 a respins sambata cererea de chemare in judecata a presedintelui Traian Basescu in care il acuza pe Eugen Nicolaescu de acuzatii defaimatoare in presa, dar si cererea ministrului de chemare in judecata a sefului statului pentru calomnie. "Inseamna ca nu a fost defaimare, in nici o parte, nici din partea lui Basescu catre Nicolaescu, nici de la Nicolaescu la Basescu", a declarat sambata avocatul ministrului sanatatii, Gheorghe Piperea. El a adaugat ca in acest moment, fiecare parte ar trebui sa renunte la acest litigiu. Judecatoria Sectorului 1 a respins cu o zi inainte solicitarea avocatului lui Nicolaescu de a-l interoga pe Traian Basescu si, prin intermediul interogatoriului, sa faca proba veritatii in dosarul in care seful statului l-a dat in judecata pentru calomnie pe ministrul sanatatii. Vrem sa demonstram ca este adevarat ceea ce a sustinut Nicolaescu. In functie de ce raspunde presedintele la interogatoriu este posibil sa cerem expertiza psihiatrica", a declarat vineri in instanta avocatul Gheorghe Piperea care il apara pe ministrul sanatatii.

In replica, avocatul presedintelui, Robert Rosu, a declarat ca mai bine retrage cererea in judecata decat sa transforme acest litigiu intr-o jignire la adresa lui Traian Basescu. La ultimul termen, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au amanat, din lipsa de procedura, pentru 30 noiembrie, procesul in care Traian Basescu il acuza pe Eugen Nicolaescu de acuzatii defaimatoare in presa. Avocatul lui Traian Basescu, Robert Rosu, a cerut instantei termen pentru a putea lua cunostinta de extrasele din presa depuse de avocatul lui Nicolaescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.