Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat sambata la Sfantu Gheorghe, conform Mediafax, ca etnicii maghiari au multe calitati, ca tenacitatea, puterea de munca, seriozitatea, pe care ar dori sa le preia toti romanii, insa a adaugat ca vede in Romania un pericol numit "Kosovo romanesc".

"In dorinta falsa de independenta teritoriala cred ca o sa avem probleme majore in Transilvania pe modelul Kosovo, care inseamna pentru Romania tragerea inapoi cu zeci de ani, inseamna neliniste si inseamna disparitia climatului de pace", a afirmat Voiculescu.

El a adaugat ca partidul pe care il conduce nu are nimic impotriva etnicilor maghiarilor, iar toate actiunile sale si ale PC vizeaza "nevoia de liniste si de pace in Romania". Pe de alta parte, liderul conservator a aratat ca decizia sa de a nu a mai candida la functia de presedinte al partidului este definitiva. "Nu revin asupra deciziei, chiar daca colegii ma roaga, ma implora, nu-mi schimb decizia de a nu a mai candida la data de 20 ianuarie la Congres", a spus Voiculescu.

El a precizat ca rezultatele obtinute de PC la europarlamentare se explica prin lipsa de mobilizare a membrilor partidului, dar si prin "tradari".