Sase procurori au fost pusi sub invinuire de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi incercat sa fraudeze un concurs de promovare in functii de conducere. Cativa dintre magistratii care au participat la examenul pentru ocuparea unui po
Sase procurori au fost pusi sub invinuire de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi incercat sa fraudeze un concurs de promovare in functii de conducere. Cativa dintre magistratii care au participat la examenul pentru ocuparea unui post de conducere in cadrul Parchetelor din Capitala si din tara sunt banuiti care ar fi incercat sa obtina ilegal subiectele de la concurs. DNA a chemat astazi la audieri mai multe persoane care au avut legatura cu elaborarea subiectelor.

Procurorii audiati fie au candidat, fie au facut parte din comisia de examinare de la concursul pentru sefia mai multor Parchete. DNA le-a cerut organizatorilor, inca de acum trei saptamani, lucrarile mai multor participanti. Anchetatorii ii acuza pe procurori ca au fraudat examenul organizat, pe parcusul ultimelor doua luni, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului National al Magistraturii.

Din comisia de examinare aprobata de CSM au facut parte doi procurori din Parchetul General, doi din Parchetele de Curti de Apel si trei specialisti in management si comunicare.

U ltima etapa a concursului s-a incheiat duminica trecuta, cu proba scrisa. Pentru aceasta au fost intocmite trei variante de subiecte a cate 150 de intrebari, pastrate in conditii de maxima securitate, spun organizatorii.Suspiciunile sunt legate in special de modalitatea de notare a proiectelor de management ale celor 39 de candidati. Orice masura preventiva impotriva unui magistrat trebuie avizata de Consiliul Superior al Magistraturii.

Institutul National al Magistraturii nu mai vrea concursuri
Institutul National al Magistraturii a cerut vineri CSM suspendarea sau inghetarea concursului de numire in functii de conducere atat pentru procurori cat si pentru judecatori si anularea acestuia daca acuzatiile legate de fraudarea examinarii la procurori se confirma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.