Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, va parasi duminica Penitenciarul Rahova dupa ce a executat ultima pedeapsa, de 10 ani in inchisoare, primita in urma mineriadelor pentru care a fost judecat.Avocatul lui Cozma, Adrian Roseti,
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, va parasi duminica Penitenciarul Rahova dupa ce a executat ultima pedeapsa, de 10 ani in inchisoare, primita in urma mineriadelor pentru care a fost judecat.Avocatul lui Cozma, Adrian Roseti, a declarat sambata, ca fostul lider al minerilor din Valea Jiului a executat o pedepeasa contopita in 2005 de Curtea de Apel Bucuresti pentru mineriadele din 1991 si 1999. "In mod normal, eliberarea se face la ora 9.00 dimineata. In cazul celor care au stat in inchisoare mai mult de cinci ani este o procedura speciala. Va fi si o discutie cu un psiholog", a mai declarat avocatul lui Miron Cozma.

In 2005, Curtea de Apel Bucuresti a admis contopirea pedepsei de 18 ani pentru mineriada din 1991, cu cea de 10 ani, primita in 12 decembrie 2003 pentru mineriada de la Costesti, din 1999. Ca rezultat al acestei hotarari, din ultima sentinta de 10 ani de inchisoare ramasa definitiva in 2005, lui Cozma i s-au scazut cei sapte ani si 11 luni pe care ii executase deja din pedeapsa data pentru mineriada din 1991. Î ;n aceste conditii fostul lider al minerilor a mai avut de executat un rest de pedeapsa de doi ani si o luna care expira duminica, 2 decembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.