In urma unui parteneriat incheiat de gigantul web cu compania Adobe, advertiserii vor putea include reclame in paginile PDF (Portable Document Format). Potrivit BBC, Yahoo! va permite clientilor interesati de acest nou serviciu sa includa linkuri pub
In urma unui parteneriat incheiat de gigantul web cu compania Adobe, advertiserii vor putea include reclame in paginile PDF (Portable Document Format). Potrivit BBC, Yahoo! va permite clientilor interesati de acest nou serviciu sa includa linkuri publicitare pe partile laterale ale documentelor, in functie de informatiile incluse in paginile PDF. Reclamele nu vor fi de fiecare data aceleasi, vor avea un caracter dinamic si vor fi targetate in functie de profilul utilizatorilor. Pentru a nu deveni prea agasante, spatiile publicitare nu se vor mai regasi insa in momentul in care documentul PDF va fi printat. Este pentru prima data cind Adobe permite unor astfel de reclame sa invadeze spatiul paginilor PDF. Corporatia si-a mai intensificat insa atacul publicitar in mediul online, dupa incheierea unor parteneriate cu site-ul de licitatii eBay sau cu compania de cablu Comcast. Formatul, creat in 1993, este folosit frecvent atit de marile companii, cit si de utilizatorii obisnuiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.