O inregistrare video cu celebra ostatica din Columbia, datata luna trecuta, a fost confiscata de la un grup de rebeli.

Autoritatile columbiene au dat publicitatii o serie de fotografii si inregistrari cu mai multi ostatici rapiti de g
O inregistrare video cu celebra ostatica din Columbia, datata luna trecuta, a fost confiscata de la un grup de rebeli.

Autoritatile columbiene au dat publicitatii o serie de fotografii si inregistrari cu mai multi ostatici rapiti de gherilele FARC in urma cu citiva ani. Printre prizonierii care apar in imagini se numara si Ingrid Betancourt, fost senator columbian si activista anticoruptie, care a fost rapita de rebeli in anul 2002 pe cind candida la presedintie. Este pentru prima data in ultimii patru ani cind publicul poate vedea o dovada clara a faptului ca femeia mai e in viata.

Imaginile prezinta o Ingrid Betancourt foarte slaba si deprimata, care priveste fix in pamint. Unii medici spun chiar ca ostatica ar putea avea probleme de sanatate, judecind dupa aspectul sau. Totusi, familia prizonierei a fost extrem de bucuroasa sa vada imaginile cu Ingrid in viata. "Sintem foarte miscati. Este o imagine foarte trista, dar e o dovada ca sora mea mai traieste", a declarat Astrid Betancourt, sora lui Ingrid. Inregistrarea cu Betancourt este datata 24 octombrie 2007. Caseta a fost confiscata de politie de la un grup de rebeli FARC, arestati de curind.

Printre lucrurile gasite asupra lor se numara si alte fotografii si imagini cu ostatici aflati in miinile organizatiei. Printre prizonieri se numara trei contractori americani, rapiti in 2003, dupa ce avionul lor s-a prabusit in sudul Columbiei, si 12 soldati locali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.