Ne intereseaza tot ce e valoros si autentic romanesc, tot ce a ramas intact sub vremuri, tot ce poarta pecetea de calitate a traditiei. Ne intereseaza tot ce ne imbogateste spiritual intr-un moment in care doar bogatia materiala par
   Ne intereseaza tot ce e valoros si autentic romanesc, tot ce a ramas intact sub vremuri, tot ce poarta pecetea de calitate a traditiei. Ne intereseaza tot ce ne imbogateste spiritual intr-un moment in care doar bogatia materiala pare a avea pret. Ne intereseaza tot ce are Romania de oferit Europei si lumii intregi. Ne intereseaza tot ce ne face sa mergem inainte. Ne intereseaza tot ce ne ajuta sa aflam cine suntem. Ne intereseaza toate ideile generoase si toate faptele remarcabile. Ne intereseaza suferinta oamenilor. Ne intereseaza tot ce ne face viata mai frumoasa. Ne intereseaza banii curati si faima meritata. Ne intereseaza sanatatea oamenilor. Ne intereseaza natura curata. Ne intereseaza mai cu seama tot ceea ce romanii au si nu stiu ca e al lor. Pentru ca avem ce le spune. Aceste randuri le-ati mai citit in Jurnalul National. De ce le mai cititi inca o data? Pentru ca ieri a fost Ziua Romaniei. Stiti dumneavoastra, tara aceea care este sfatuita de toti cum sa fie, ce ar trebui sa faca, sa copieze de la unul si de la altul bunele maniere sau sa-si linga frumos ranile si sa sara elastic la beregata etc. Ne intereseaza daca Romania are puterea sau, mai bine zis, daca isi permite sa iasa din casa asa cum e. Daca nu se poate, daca Romania ramane doar la stadiul de interesa€¦ tot ne intereseaza. Si, daca Romania se transforma intr-un act atasat contractului de munca, poate asta conteaza, in timp ce stewardesa din avionul ce ne poarta spre alte meleaguri ne arata ce sa facem in caz de turbulente. Ieri a fost Ziua Romaniei. Astazi este una dintre zilele in care traim tot in Romania. Pe dumneavoastra ce va intereseaza?  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.