Editura Egmont estimeaza ca cel de-al saptelea volum din seria "Harry Potter" se va vinde in 50.000 de exemplare in primele 24 de ore de la intrarea pe piata romaneasca.

Lansarea volumului "Harry Potter si Talismanele Mortii" va avea
Editura Egmont estimeaza ca cel de-al saptelea volum din seria "Harry Potter" se va vinde in 50.000 de exemplare in primele 24 de ore de la intrarea pe piata romaneasca.

Lansarea volumului "Harry Potter si Talismanele Mortii" va avea loc simbata seara, la Sala Radio, de la ora 22.00, iar primele carti vor fi vindute la 12 noaptea. Tot in noaptea dintre 1 si 2 decembrie, librariile Humanitas vor organiza lansari in zece orase din tara - la Alba Iulia, Bucuresti, Cluj, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Sibiu, Timisoara, Ploiesti si Rimnicu Vilcea. Desi Editura Egmont le-a cerut distribuitorilor sa tina pina atunci aventurile vrajitoresti bine ascunse sub pelerina, unii dintre ei au muscat din cascaval si au pus pe taraba ultimul "Harry Potter" inainte de startul oficial al vinzarilor. "Tirajul a fost de 65.000 de exemplare. 60.000 le-am trimis librariilor din toata tara, iar la Sala Radio vom pune la vinzare 2.500 de carti. Noi le-am interzis distribuitorilor sa comercializeze cartea pina simbata noapte, dar din pacate aparut exemplare din volumul sapte pe tarabe din Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Ploiesti. Vom stabili ce masuri vom lua ulterior, dar cu siguranta vor exista urmari", spune directorul de marketing al Editurii Egmont, Adriana Savu, care incearca sa-i faca pe toti distribuitorii prea nerabdatori sa retraga cartile de pe piata.

Adriana Savu crede ca intre 60 si 80 de procente din tirajul noului "Harry Potter" vor fi vindute simbata si duminica.

Lansarea va incepe cu un spectacol de teatru care va aduce pe scena momentele cruciale din cele sase volume anterioare "Harry Potter". Copiii vor putea participa la concursuri in care pot sa-si demonstreze cunostintele in materie de Harry Potter sau la un concurs de costume. "La concursul de pe site cei mai multi cistigatori au fost adulti, oameni de 30-40 de ani", a vazut Adriana Savu pina la ce virste avanseaza Potter-mania. La Sala Radio, copiii o vor intilni pe traducatoarea seriei, Ioana Iepureanu, care va da autografe, vor fi pictati pe fata in stil vrajitoresc si vor putea scrie, cu pana, in cartea de oaspeti. "Harry Potter si Talismanele Mortii" costa 59 de lei, dar pretul cartilor care vor fi vindute simbata seara la Sala Radio va fi cu 15% mai mic, adica 50 de lei. In strainatate, volumul a batut toate recordurile de vinzare, fanii din SUA cumparind 8,3 milioane de carti in primele 24 de ore de la lansare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.