Italia a fost paralizata vineri de o greva a sindicatelor din transporturi. Timp de opt ore, avioanele, autobuzele si trenurile si-au incetat activitatea sau au circulat cu intirzieri foarte mari.

Peste 160 de curse aeriene care urmau sa plece de pe aeroporturile din Roma au fost anulate si mii de pasageri au ramas blocati in salile de asteptare ore intregi. Printre zborurile anulate se numara si citeva curse internationale.

Si la sol situatia a fost destul de rea. In prima parte a zilei de vineri, mijloacele de transport in comun au disparut de pe strazile Romei. Milioane de oameni au fost nevoiti sa meraga la serviciu cu taxiuri, biciclete sau chiar pe jos. De asemenea, trenurile si metrourile au circulat la intervale foarte mari, motiv pentru care au fost foarte aglomerate.

Sindicatele au convocat aceasta greva in semn de protest fata de planurile guvernului de a reduce bugetul transporturilor incepind cu anul viitor. Este cea mai ampla manifestatie de acest fel organizata in Italia in ultimii ani. Reprezentantii protestatarilor si guvernul de la Roma au purtat, pina de curind, negocieri pentru a gasi o solutie de compromis, insa discutiile au esuat. Imediat, sindicatele au anuntat organizarea grevei.