*Ticu Dumitrescu are o problema. Ca de obicei, cånd are o problema creaza un set de nelinisti si pentru restul lumii, ca sa ajunga la fiecare. In calitate de presedinte al AFDPR, Ticu a fost socat sa constate ca numarul de doua milioane de vic
*Ticu Dumitrescu are o problema. Ca de obicei, cånd are o problema creaza un set de nelinisti si pentru restul lumii, ca sa ajunga la fiecare. In calitate de presedinte al AFDPR, Ticu a fost socat sa constate ca numarul de doua milioane de victime ale comunismului este pus la indoiala in versiunea finala a Raportului Tismaneanu, editat de Humanitas si lansat de presedinte la Tårgul Gaudeamus. Raportul a agreat cifra de doar 350.000 de victime. Ticu este coautor al raportului. El a negociat cifra initiala cu scrupulozitate, impreuna cu kremlinologul Tismaneanu. Pentru Tismaneanu, raportul a fost un job oarecare.

*Problemele lui Ticu sunt legate de comprehensiunea numerelor abnorme. El masoara suferinta fie in sistemul sexagesimal, fie in cel zecimal. Dupa mintea lui, anii de puscarie exprima in chip deslusit si univoc, suferinta. Doua milioane inseamna categoric mai mult decåt trei sute cincizei de mii. Cånd jonglezi cu cifrele, te joci de-a demiurgul. Te simti in stare sa recladesti lumea. Freudian, Ticu are o neimplinire, care uneori ii joaca renghiuri si-i creaza probleme de legitimitate: a facut prea putini ani de puscarie , abia sapte, in comparatie cu clasicii AFDPR, a caror suferinta are ca unitate de masura baza de 20 de ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.