La debutul din 2005, serialul a tinut cu sufletul la gura 10,5 milioane de americani si a darimat toate recordurile de audienta din ultimii sapte ani.

Scofield, Lincoln, Sucre, Abruzzi si T-Bag intra in scena vineri, 7 decembrie, in premiera Colectiei „Prison Break". DVD-ul 1 din colectie contine primele doua episoade din serial, pilotul si „Allen", costa 12,9 lei impreuna cu ziarul Cotidianul si va fi insotit de cutia in care pot fi pastrate DVD-urile din colectie. Cotidianul reuseste astfel o dubla premiera: primul serial tv oferit ca insert intr-un proiect de mare tiraj si totodata lansarea, in exclusivitate, pe DVD (distribuitor Prooptiki Romania) in acelasi timp cu difuzarea filmului pe micile ecrane. Fanii serialului isi pot lua astfel doza dubla de „Prison Break". Fara ore fixe. Fara pauze publicitare.

Episodul pilot a strins in fata micilor ecrane, in 2005, peste 10 milioane de telespectatori americani, audiente care nu mai fusesera atinse din 1998, cind rulau „Ally McBeal" si „Melrose Place". Si in Europa, Asia si Australia serialul a prins repede la public, reusind sa darime recorduri de audienta stabilite la mijlocul anilor ’90. Nici criticii de film nu au ramas indiferenti - in 2005, „Prison Break" s-a ales din partea „New York Times" cu eticheta de „cea mai originala si mai intriganta productie a anului".

In primul episod, Michael Scofield (Wentworth Miller), un tinar inginer constructor, insceneaza jaful unei banci. Trecutul fara cusur - a absolvit ingineria cu magna cum laudae si lucreaza la o companie prestigioasa din Chicago - ridica o multime de intrebari asupra motivului pentru care a comis infractiunea. In ciuda protestelor avocatei sale, Veronica Donovan (Robin Tunney), Michael pledeaza vinovat la proces si este condamnat la cinci ani de inchisoare pentru jaf armat. Cere sa fie inchis la cel mai apropiat penitenciar de maxima siguranta, fara sa dea macar de banuit ca ar fi pus la cale un plan de evadare. Ajuns in Fox River, Scofield capteaza atentia tuturor, dar asta nu-l impiedica sa inceapa sa-si puna planul in aplicare. Incearca sa ajunga la fratele sau, Lincoln Burrows, ceea ce nu e tocmai usor pentru ca este incarcerat intr-o aripa izolata, fiind condamnat la moarte pentru o crima pe care pretinde ca nu a comis-o.

Michael a aranjat evadarea pas cu pas inca din libertate, tatuindu-si pe corp planul codat al inchisorii. Ironic, el a participat la proiectarea constructiei, asa ca nici o incapere nu-i este straina. Inca de la primele zile in penitenciar, Michael face cunostinta si cu faimosii detinuti: seful mafiei Abruzzi (Peter Stormare) si criminalul psihopat T-Bag (Robert Knepper). Are insa parte de un coleg de celula „cuminte", Sucre (Amaury Nolasco), eternul indragostit. Dincolo de zidurile Fox River, agentii serviciilor secrete, Kellerman si Hale, sint pe urmele episcopului McMorrow, care e impotriva condamnarii lui Linc la moarte.

Tensiunea creste in episodul doi, cind Michael intra in contact cu alti detinuti, pe care realizeaza ca trebuie sa-i coopteze in planul de evadare. Ca sa aiba acces la infirmerie, incapere care are un rol esential in planul lui, trebuie sa fie diagnosticat cu o boala care sa-i permita zilnic accesul acolo. Cumpara de la C-Note niste pastile si „sufera" dintr-o data de diabet. In timp ce, in libertate, avocata Veronica descopera o caseta trucata cu inregistrarea crimei lui Burrows, in inchisoare Michael stabileste primele contacte cu Abruzzi, pe care vrea sa-l atraga in jocul sau. In plus, directorul inchisorii, Henry Pope, il implica pe Michael intr-un proiect personal, fara sa intuiasca macar care-i sint gindurile.

Vineri, 30 noiembrie, va oferim, in avanpremiera colectiei, un DVD 0 care va contine detalii si imagini exclusive:

Making-of Prison Break Povestea tatuajului lui Michael Scofield Videoclipuri Ferry Corsten si Kay Styles, din coloana sonora a serialului Revista Prison Break, care va va povesti totul despre serialul fenomen, actori, personaje, culise, totul spectaculos ilustrat, in 48 de pagini color. Pregateste-te sa evadezi!

Vineri, 7 decembrie, veti primi DVD-ul 1 cu primele doua episoade din „Prison Break". DVD-ul este insotit si de box-ul de colectie si costa 12,9 lei. Vineri, 14 decembrie, DVD-ul 2 cu episoadele 3 si 4 Urmareste spotul Colectiei „Prison Break" pe DVD la www.cotidianul.ro/select