De Ziua Nationala, Antena 1 ii scoate la inaintare pe Mircea Badea si Dan Capatos. Sub sloganul „Sintem romani si asta ne ocupa tot timpul", ei vor realiza un matinal din care nu vor lipsi bascalia si caterinca, dar si „spiritul intreprinzator" si ingeniozitatea uluitoare ale romanilor. Filmul „Vlad Tepes", o editie speciala a „Animat Planet Show", in care Divertis il parodiaza pe insusi Dan Voiculescu, si show-urile „Sint roman, deci ma distrez" si „Noaptea erorilor" intregesc programul propus de postul Cameliei Voiculescu.

TVR merge pe modelul serios, de „matinal cu istoric si sociolog la discutii despre semnificatia lui 1 Decembrie", urmind ca de la ora 10 sa transmita parada militara de la Arcul de Triumf din Bucuresti si ceremonia de la Alba-Iulia. La „Cafeneaua astrelor", Marius Florea Vizante va avea ca invitati politicieni si interpreti de muzica populara, iar la „Romania din suflete", emisiunea in direct ce ii urmeaza, sint invitati Oana Pellea, Lucian Bute, Cristian Mungiu, Victor Piturca, soprana Leontina Vaduva si violonistul Alexandru Tomescu.

Programul festiv va incepe la Kanal D de la ora 18.30, cu un concert de 4 ore, „Ziua noastra, a romanilor", prezentat de Ilinca Vandici si transmis in direct din Piata „Lucian Blaga" din Cluj. Vor urca pe scena Aurel Tamas, Dumitru Farcas, Sava Negrean Brudascu, Mihai Traistariu, Mandinga, Morandi si Directia 5. In cadrul transmisiei, Kanal D va lansa campania „Fii Mos Craciun – Simte si daruieste".

La PRO TV, editiile speciale se vor tine lant: „Happy Hour" a lui Maruta, „Dansez pentru tine", cu Banica jr. si Iulia Vintur, si o serie de reportaje avind ca tema copiii, animalele si minoritatile, la Stirile PRO TV.

La „Happy Hour", sub genericul „Romania, sa cresti mare!", Ricky Dandel si Anca Parghel vor veni cu copiii, iar Andra, cu cei patru frati. La „Dansez pentru tine", emisiunea care va sarbatori cei 12 ani de PRO TV, Amalia Enache, Corina Caragea si Cristian Leonte isi vor arata talentul de dansatori, avindu-i ca parteneri pe Mihai Petre, Elwira Duda si pe Edi Stancu. Imnul Romaniei va fi interpretat coregrafic de baletul emisiunii.

Despre perechile din care se vor alege cistigatorii la „Dansez pentru tine", pe www.cotidianul.ro/select