Consiliul de Administratie al postului public de televiziune a hotarat ca institutia sa inceapa negocierile cu Federatia Romana de Fotbal pentru achizitionarea pachetului B, care include dreptul de a transmite inregistrat meciurile oficiale ale nati
Consiliul de Administratie al postului public de televiziune a hotarat ca institutia sa inceapa negocierile cu Federatia Romana de Fotbal pentru achizitionarea pachetului B, care include dreptul de a transmite inregistrat meciurile oficiale ale nationalei de seniori, meciurile echipei de tineret si meciurile selectionatei under 18. De asemenea, SRTv va contesta, la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Chisinau, deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova privind scoaterea la concurs a frecventei si atribuirea licentei apartinand TVR altui radiodifuzor.

Reprezentantii SRTv spun ca televiziunea „a participat la licitatia organizata de FRF cu cea mai buna oferta in ceea ce priveste audienta, calitatea si promovarea acestor meciuri. Oferta financiara a fost, dupa cum se stie deja, nesemnificativ mai mica decat cea depusa de postul caruia i s-au acordat in final drepturile de difuzare (Antena 1, n.r.)“, se arata intr-un comunicat. Pentru ca, in prezent, TVR are audienta mai mare decat postul din Baneasa, CA a atras atentia ca „Federatia Romana de Fotb al a ales sa primeze criteriul financiar, neglijand impactul social pe care il au meciurile echipei nationale“. Astfel, „un numar important de cetateni ai tarii nu vor avea acces la meciurile de calificare ale echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul Mondial din 2009 desfasurate in tara“. TVR va transmite, in 2008, Campionatul European de Fotbal UEFA 2008, Jocurile Olimpice de la Beijing si Formula 1. De asemenea, postul mai detine drepturile de difuzare a meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2008 (Elvetia si Austria), drepturile de difuzare a meciurilor din Campionatul Mondial de Fotbal din 2010 (Africa de Sud) si a celor din Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Moldovenii au incalcat legislatia in vigoare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.