Companiile ruse de telefonie MTS si VimpelCom, lideri ai pietei, au primit autorizatia din partea FSB (serviciul secret rus, fost KGB) pentru utilizarea licentei sistemului BlackBerry pentru o perioada de un an, au anuntat serviciile de presa ale gru
Companiile ruse de telefonie MTS si VimpelCom, lideri ai pietei, au primit autorizatia din partea FSB (serviciul secret rus, fost KGB) pentru utilizarea licentei sistemului BlackBerry pentru o perioada de un an, au anuntat serviciile de presa ale grupurilor, citate de RIA Novosti.
Pana in acest moment, telefonul BlackBerry nu putea fi utilizat la o capacitate normala, anumite functii nefiind disponibile in Rusia pentru ca serviciile speciale au refuzat sa isi dea acordul in acest sens, motivand lipsa de acces la sistem.
O purtatoare de cuvant al VimpelCom a precizat ca grupul pe care il reprezinta are acum obligatia de a oferi serviciilor secrete informatii privind numele utilizatorilor de BlackBerry, persoanelor ce lucreaza la stat sau au acces la secrete de stat fiindu-le interzis accesul la acest nou sistem.
in prima instanta, operatorii de telefonie se vor concentra pe clientii corporativi "inainte de a se adresa si pietei largi", a declarat Mihail samolin, director al MTS Rusia, pentru RIA Novosti.
Conform unui decret prezidential semnat in anul 2000 de catre presedintele Vladimir Putin, serviciile secrete au dreptul de a asculta telefoanele, de a intercepta transmisiile prin fax sau traficul online fara a primi autorizatie din partea unui judecator, afirma AFP.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.