Chestorul-sef Toma Rus a fost  scos ieri de sub urmarire penala si repus in functia de director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate. Potrivit unui comunicat transmis ieri de Inspectoratul General al Polit
Chestorul-sef Toma Rus a fost  scos ieri de sub urmarire penala si repus in functia de director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate. Potrivit unui comunicat transmis ieri de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Nationala Anticoruptie - Cluj "a admis plangerea formulata de politist impotriva ordonantei de punere in miscare a actiunii penale din 12.11.2007, fiind dispusa infirmarea acesteia". Potrivit Statutului politistului, Rus va fi repus in functia de director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul IGPR.       CA LA NOI LA NIMENI! Faptul ca Toma Rus era cercetat de DNA Cluj nu l-a impiedicat pe Cristian David, boss-ul de la interne, sa-l trimita pe acesta ca om de baza in Italia, pentru a coordona, chipurile, activitatea tuturor politistilor trimisi  acolo de IGPR. Mai mult, David a declarat ca, la nivelul MIRA se cunostea faptul ca Rus este cercetat pentru mai multe infractiuni, dar ca acesta avea toate atributele necesare pentru a se duce in Italia. Dovada a deciziei "neinspirate" sta retragerea lui Rus din misiune la doar cateva zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.